Locatie

“Young Artists Promotion” begint anno 1977 met de uitbouw van repetitielokalen voor muzikanten in Leopoldsburg. Het is hiermee het oudste nog bestaande initiatief in deze sector.
Einde jaren 90 volgde er een uitbreiding van dergelijke initiatieven over de hele provincie Limburg, toch heeft YAP steeds zijn eigenheid en zelfstandigheid kunnen behouden.

YAP bestaat uit een team van gemotiveerde en bekwame vrijwilligers, die niet bang zijn om hun handen uit de mouwen te steken en er voluit voor te gaan. Het verleden van meer dan 30 jaar heeft bewezen dat de vzw borg kan staan voor een degelijke werking en opvolging.

Naast een maandelijks concert zijn ze eveneens betrokken bij de organisatie van Levensloop en Pukkelpop. Deze engagementen brengen geld in het laatje. Zodoende kan aan de toekomst gewerkt worden en worden er meer mogelijkheden aan muziekgroepen geboden en een stimulans aan het muzikaal experimenteren.

Lees verder op yap-vzw.be !

De locatie van VZW YAP leent zich perfect voor een militair historisch evenement. De gerenoveerde gebouwen hebben namelijk hun historische uiterlijk bewaard van toen ze nog dienst deden als militair rangeerstation voor het Decauville smalspoornet doorheen het kamp van Beverlo. Dit werd gebruikt voor het troepentransport doorheen het ganse militaire kamp van 1897 tot 1950.

Adres

Guillaumelaan 11,
3970 Leopoldsburg